Thursday, May 8, 2014

ZEYTİNYAĞLI SOĞANLI ENGİNAR



zeytinya li so anli enginar 1
Aslında,taze yeşil soğan ile hazırlansaydı çok daha güzel olacaktı.Evdeki ve eldeki temel malzeme kuru soğan ile de şahane oldu "Zeytinyağlı Soğanlı Enginar":)Bu tarifi öncelikle yazmak istedim zira "Kabak Salatası Bohçası" ve "Kraker kaşıkta Enginarlı Dip"reçetem için bağlantısı var.Ancak bu şekilde de tüketebilirsiniz ,içini istediğiniz sotelenmiş sebzeler ve salatalarla  doldurarak sunabilirsiniz ,sizlerin hayal gücüne kalmış fakat mutlaka denemenizi öneririm.

Yine blogumu ilk açtığım günlerden fotoğraf kalitesi çok düşük:)ancak benim için değerli elbette garantili tariflerim"Zeytinyağlı Baklalı Enginar" ve "Portakal Sulu Zeytinyağlı   Enginar" tariflerime de bakabilirsiniz.Şimdi  nasıl hazırlamışım anlatayım...

Malzemeler:

3-4 tane enginar

2 orta boy kuru soğan veya (1/2 demet yeşil soğan)

1 tatlı kaşığı tozşeker

4-5 yemek kaşığı zeytinyağ

1 tatlı kaşığı limon suyu

2-2,5su bardağı  içme suyu

tuz

Hazırlanması:

Ayıklanmış yıkanmış soğanları,yarım ay şeklinde (piyazlık)doğrayın.

Zeytinyağında ısı alıncaya kadar soteleyin.Yıkanmış enginarları,çukur kısımları tencerenin tabanına bakacak şekilde dizin.Üzerine sıcak su,tuz,şeker,limon suyunu dökün tencerenin kapağını kapatın.Yemeğin suyu,kaynayıncaya kadar harlı ateşte sonra çok kısık ateşte  sebzeler yumşayıncaya kadar pişirin.Ateşten aldıktan sonra yine kararmamaları için tencerenin kapağını açmadan soğumaya bırakın.İnce kıyılmış dereotu ile servis edin.

Afiyet Olsun...

NOT:

Pişme esnasında sık,sık kontrol etmeyin enginarın kararmasına sebep olursunuz.

İsterseniz ,tenceredeki yemeğin üzerine yağlı kağıt sererek hava ile temasını önleyebilirsiniz sadece bir ucunu kaldırarak kontrolünüzü yapabilirsiniz.

Yemeğin suyu enginarların yarısına kadar gelmelidir.Yemeğin suyu azalmış hala sebzeler pişmemiş ise,çay bardağı ile sıcak su ilave edin.Ancak tekrar tuz ve şeker dengesini ayarlamayı unutmayın.

No comments:

Post a Comment