Malzemeler ;
- 3 çorba kaşığı yazın konserve olarak yapılan zeytinyağlı domates ve yeşil biber kavurması. ( yoksa tazesi kavrulabilir )
- 1 bardak pirinç ( 1/2 saat sıcak suda bekletilip iyice yıkanmış )
- 1 bardaktan biraz daha fazla su
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 10 adet yeşil zeytin
- 10 adet siyah zeytin
- 2 sap taze soğan ( sadece yeşil sapları )
- tuz , kimyon , karabiber , toz kırmızı biber
- dereotu, nane ve taze soğan
Konserve domates biber kavurmasını 2 sap taze soğanı doğrayıp zeytinyağında soteliyoruz. Üzerine baharatları ve zeytinleri ekleyip bir müddet kavuruyoruz. Yıkadığımız pirinci ekleyerek çok harlı olmayan ateşte bir müddet çevirip üzerine suyunu ekleyerek ocağı harlı duruma getirip kaynadıktan sonra ateşi kısık duruma getiriyoruz. Suyunu çektikten sonra ocağı kapatıp pilavın demlenmesi için üzerine kağıt havlu koyup bir müddet bekletiyoruz.
Demini aldıktan sonra ince ince doğradığımız nane, dereotu ve taze soğanın yeşil kısımlarını pilava ekleyip karıştırıyoruz.
Soğuk servis yapıyoruz.
Sağlıcakla kalın.
No comments:
Post a Comment