Allah Ne Verdiyse
- ANASAYFA
- HAKKIMDA
- ILETISIM
- Değmesin Yağlı Boya
Allah ne verdiyse Cilbiri
Gönderen Allah ne verdiyse On 30 Mart 2014 Pazar 7 yorum
Es selamü aleyküm
Hayirli bir pazar günü dileyerek hemen tarif diyorum dostlar
Tariflerimi zaman asimina ugratmamak icin bu kararimda israrci olmam gerekiyor galiba.
sayet eretlersem bendeki güncelligini yitirip dosyada kaliyor
sonrada cokda önemli bir tarif degil diyorum kendi kendime .dua edin bu kararimda istikrarli olayim
herzamanda teferruatli tarif gerekli degil degilmi kolay olan bazen lezzetlide olabiliyor
buna bu tarifte garanti ediyorum rabbimin izniyle
malzeme
yumurta miktarini büyüklere iki tane kücüklere bir tane olarak hesaplayip pisirirseniz 6 kisilik
resimlerde dört kisilik yumurta ile hazirlandigini göreceksiniz yaniltmasin sizi
püresi icin
4 iri patates
3 dis sarimsak
1 yemek kasigi tereyag
1 su bardagi süt
&
600 gr yogurt (normal
1 iri dis sarimsak ezilmis
&
6 yumurta
&
sos icin
3 yemek kasigi siviyag
1 yemek kasigi tereyag
öncelikle patatesleri soyalim teflon tavaya kücük dograyalim yaklasik iki bardak su ekleyip dogradigimiz sarimsak tuz ve karabiber esliginde yaklasik 12 dakika suyunu cekinceye kadar kapagi kapali bir sekilde pisirelim .suyunu cekince üzerinden kapagi alip patates ezici yada catal yardimi ile iyice ezelim
burada bir not birakmak istiyorum kahvaltiya kizimin arkadasi oldugu icin püreme kurutulmus dolmalik biber ekleyemedim ben, dolayisi ile resimde yok sayet cocuklar yemeyecekse yada tatli ise kulllanacaginiz biber iki tane kurutulmus biberi ufalayarak patates ile birlikte pisirin
cok lezzet katiyor inanin
tereyagini ilave edelim dibini saracak sekilde ara ara birakarak bir kac dakika kavuralim bu islemi yapin pürenize unsu yani hamursu tadi gidip hafiften közlenmis patates tadi veriyor pürenize
sütü ekleyip hemen karistiralim karistirarak sütü cekmesini saglayalim bir kenarda sicak bekletelim kapagini kapatin ki kabuk baglamasin
oda isisindaki yogurdumuza sarimsagi ezelim biraz tuz serpistirelim sarimsak suyunu biraksin tadini yogurda versin karistirip onuda bekletelim
yumurtalari pisirmeden üzerine görsel sölene döndürecek sosumuzu hazirlayalim
bir kücük tavaya yaglari birakalim eriyp tereyagin kokusunu alinca ocaktan cekelim
yapilanin aksine ben biberin yanmis halini sevmiyorum hafif iliyinca toz biberi icine birakalim o rengini aromasini birakicak ama yanmayacak
yumurta isleminde kullanacaginiz yagi size birakiyorum ister tereyag ister siviyag yumurtlar yapismayacak sekilde yardimci olacak kadar olmali miktari . mutlaka yapismayan bir tava kullanmaliyiz yumurtalari icersine kirip beyazlari pisinceye kadar tutalim ocagin altini kapatalim .tavanin sicakligi ile kayisi kivanminda pismis yumurtalara sahip olacagiz sogumasina firsat vermiyoruz hemen tabaklara servise sunma asamasi gelmeli ardindan
tabaga bir miktar patatesten koyalim kenarlara dogru yüksek canak halini almali koyus sekli
ortasi cukur olacak sekilde yayalim
ben dört kisilik hazirladim dedim ya tavada patatesi düzleyip dörde ayirdim her parcayi adil olarak dört tabaga bölüstürdüm alti kisilik olacaksa altiya bölecegiz ;)
yogurt ise ben üzerine dört kasik koydum
hemen üzerine iki yumurtayi spatula ile alip yogurdun üzerine yerlestirelim kirmizi biberli sosumuzdan
üzerine arziu ettiginiz miktar gezdirip dogru sofraya götürelim
görüldügü üzere bu iki asamanin resimi yok zira servis ile ugrasiyordum cekmeye zaman kalmadi bende kendi tabagimi resimlemek zorunda kaldim :)
yanina ekmek ,karsinizda sevdikleriniz .
dilde sükür hem sofraya hem bedene sihate bereket olsun insallah
Tarif bana aittir dostlar daim dualara talip Allah ne verdiyse
Muhabbetle
Tweet
Pin It
No comments:
Post a Comment