Malzemeler (6-9 kişilik):
Hamuru için:
6 yemek kaşığı (200 gr) Teremyağ Gurme Kaymaklı
2,5 su bardağı (300 gr) un
1 tutam tuz
Hamuru pişirirken kullanmak üzere herhangi bir baklagil (nohut, kuru fasulye gibi)
Ara dolgusu için:
1 yemek kaşığı (35 gr) Teremyağ Gurme Kaymaklı
1+1/4 su bardağı + 6 yemek kaşığı (250 ml + 60 ml) su
1 çay bardağı (100 gr) pudra şekeri
1 adet büyük boy limonun suyu (yarım çay bardağı)
1 adet limon kabuğu rendesi
3 adet yumurtanın sarısı
3 yemek kaşığı (60 gr) mısır unu
Bezesi için:
3 adet yumurtanın akı
1 tutam tuz
3 yemek kaşığı (60 gr) pudra şekeri
Hazırlanışı:
Tart hamurumuz için gerekli olan tüm malzemelerimizi bir kaba alıp yoğurduktan sonra 15 dk.
buzdolabında dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurumuzu kalıbımızdan 10 cm daha büyük çapta
yuvarlak halde açarak, hamurumuzu dikkatlice kalıbımıza yerleştiriyoruz. Çatalla ortasına
delikler açıp, üzerine pişmemiş baklagillerimizi serptiğimiz pişirme kağıdımızı yerleştiriyoruz.
6-8 dk. boyunca 180 derece fırında bu şekilde pişirip, sonrasında pişirme kağıdı ile birlikte
baklagillerimizi kaldırıp 8-10 dk. daha pembeleşene dek pişirmeye devam ediyoruz.
Bu arada ara dolgusunu hazırlamak için Teremyağ Gurme Kaymaklı, 1+1/4 su bardağı su,
pudra şekeri, limon suyu ve rendesini bir tavaya alıp kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz. Kalan 6
yemek kaşığı suyun içine yumurta sarılarımızı ve mısır unumuzu ekleyip ocağın üstündeki karışımın içine sürekli karıştırarak ekliyoruz. Karışım koyulaşıncaya kadar pişirip sonrasında
soğuması için kenara alıyoruz.
Bezesi için; yumurta aklarımızı bir tutam tuzla birlikte iyice kabarana dek çırpıyoruz. Pudra
şekerini kaşık kaşık ekleyerek mikser yardımıyla sürekli çırpmaya devam ediyoruz. Pürüzsüz,
sert ve parlak görüntü aldığı nokta, bezemizin hazır olduğu noktadır.
Fırından aldığımız tartımızın üzerine hazırladığımız dolguyu yayıyoruz. En üste de bezemizi
yerleştiriyoruz. 160 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.
Püf Noktası:
Bezemizi iyice çırpmazsak sulanacak ve tartımızın üzerinde istediğimiz şekilde bir görüntü
olmayacaktır. Bu nedenle doğru kıvamı yakalamamız önemli. Bezemizi hazırladığımız kabı ters
çevirdiğimizde bezemiz dökülmüyorsa doğru kıvamı yakalamışız demektir. Ayrıca limon yerine
portakal da kullanarak farklı bir lezzet elde edebiliriz.
No comments:
Post a Comment