Bülbül Konagi Tatlisi
Malzemeler :
125 gr.tereyağı(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta(birinin sarısı ayrılacak)
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
bir fiske tuz
bir paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için :
3 su bardağı su
3.5 su bardağı şeker
yarım limon suyu
Yapilisi :
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur olacak sekilde yoguralim.Pogaca hamuru gibi yumusak olmali.
Hamurumuzu merdaneyle yarım cm.kalınlığında açalim ve bir çay bardağı yardımıyla keserek daireler elde edelim.
Bu dairelerin yarısının orta kısmını bir sise kapagi yardımıyla keserek simit şekli verelim.
Bir yuvarlak hamur bir simit şeklinde hamuru üstüste aralarina yumurta beyazi sürüp yapistiralim ve tepsimize
dizip içi boş yuvalar elde edin.üzerine yumurta sarisi sürelim ve icine findiklarimizida koyup
180 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirelim.
Serbet malzemelerini tenceremize alip 15-20 dakika kaynatalim ve ocaktan alip 1-2 dakika bekletip ondan sonra iyice ilinmis yani sogumaya
baslayantatlilarimizin üzerine dökelim ve bir kac saat tatlinin serbetini cekmesini bekleyelim.Ben Anneme yaptiklarimi henüz serbetlemedim.Aksamdan
serbetleyip yarin Bayramda Anneme götürücem Insaallah.
Afiyet Olsun
No comments:
Post a Comment