Monday, November 11, 2013

Bülbül Konagi Tatlisi





bulbul konagi tatlisi 1



bulbul konagi tatlisi 2



bulbul konagi tatlisi 3



bulbul konagi tatlisi 4



Bülbül Konagi Tatlisi








Malzemeler :










125 gr.tereyağı(oda sıcaklığında)

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı yoğurt

2 yumurta(birinin sarısı ayrılacak)

1 çay bardağı irmik

1 çay bardağı pudra şekeri

bir fiske tuz

bir paket vanilya

yarım paket kabartma tozu

Aldığı kadar un




Şerbeti için :

3 su bardağı su

3.5 su bardağı şeker

yarım limon suyu


















Yapilisi :





Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur olacak sekilde yoguralim.Pogaca hamuru gibi yumusak olmali.


Hamurumuzu  merdaneyle yarım cm.kalınlığında açalim ve bir çay bardağı yardımıyla keserek daireler elde edelim.


Bu dairelerin yarısının orta kısmını bir sise kapagi yardımıyla keserek simit şekli verelim.


Bir yuvarlak hamur bir simit şeklinde hamuru üstüste aralarina yumurta beyazi sürüp yapistiralim ve tepsimize


dizip içi boş  yuvalar elde edin.üzerine yumurta sarisi sürelim ve icine findiklarimizida koyup 


180  derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirelim.


Serbet malzemelerini tenceremize alip 15-20 dakika kaynatalim ve ocaktan alip 1-2 dakika bekletip ondan sonra iyice ilinmis yani sogumaya


baslayantatlilarimizin üzerine dökelim ve bir kac saat tatlinin serbetini cekmesini bekleyelim.Ben Anneme yaptiklarimi henüz serbetlemedim.Aksamdan


serbetleyip yarin Bayramda Anneme götürücem Insaallah.






Afiyet Olsun






No comments:

Post a Comment