Saturday, February 22, 2014

evde heleal sıvı sabun ve şampuan yapımı

Merhaba sevgili web sitesi ziyaretcilerimiz. Yogun istek aldigimiz icin sizlere bugün evde heleal sıvı sabun ve şampuan yapımı makalesini sunmaya karar verdik.


ev yapımı doğal sıvı sabun ve şampuan


evde sıvı sabun nasıl hazırlanır?


evde doğal şampuan nasıl hazırlanır?


ev yapımı doğal,sağlıklı,katkısız,helal zeytinyağlı sıvı sabun ve şampuan 

evde heleal sivi sabun ve sampuan yapimi 1 Hz. Ebu Hureyre r.a. anlatıyor: 

"Rasûlullah s.av. buyurdular ki: 

"Öyle devir gelecek ki, insanoğlu, aldığı şeyin helalden mi, haramdan mı olduğuna hiç aldırmayacak. Böylelerinin hiçbir duası kabul edilmez." (Buhari, Büyü' 7, 23; Nesai, Büyü' 2, (7, 243))

Rahman ve Rahim olan yüce Rabbimin adıyla başlarım.

Haram veya şüpheli maddelerden uzak durmak amacıma matuf gayretlerimin başında, evde hazırlayıp kullandığımız sıvı sabun ve şampuanımız geliyor.Haram katkılı sabunlar,şampuanlarda bulunan bu sakıncalı maddeler,zararlı kimyasallar yıkama esnasında ciltten vücuda giriyor,kana karışıyor.Geniş açıklamayı BURADAKİ yazıdan okuyabilirsiniz. 


Bir yıl önce yine evde sıvı sabun şampuan hazırlama konusunu işlemiştim.O zamanlar evde sıvı sabun hazırlamaya yeni başlamıştım.O günden bu yana da defalarca evde sıvı sabun ve şampuan hazırladım.

Bu konuyu tekrar gündeme getirme sebebim,defalarca yaptığım ve defalarca kullandığımız,sıvı sabunun olgunlaşmış ve beni en çok tatmin eden,ihtiyaca cevap veren son şeklini sizlerle paylaşıp yeniden bu önemli konuyu sizlere hatırlatmak.Bu memnuniyet verici sonuca ulaşmamda,o yazıya yorum yapan kardeşlerimin paylaştığı bilgilerin de etkisi oldu.Menekşe yağı katkısı bunlara bir örnek.Katkıda bulunan,bilgilerini paylaşan bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum.Ev yapımı sıvı sabunumuz ellerimizin de dostu,ellerimizi yıkadıktan sonraki yumuşaklık hemen hissediliyor.











evde heleal sivi sabun ve sampuan yapimi 2

Sıvı sabunun ilk hali,henüz üzerinde köpük var ve rengi gayet açık,bekledikçe ilk resimdeki görünümde vaya biraz daha koyu renkte olacak.
Evde sıvı sabun hazırlamak için olmazsa olmaz iki malzeme var.


1)Zeytinyağlı doğal sabun(resimde görülen)


2)Su,

Buz kırma özelliğine sahip bir blendır ise sıvı sabunu hazırlarken en önemli yardımcımız,(blendırı olmayanlar için sondaki notu okuyun),


Sıvı Sabunun Güzel Kokulu ve Elleri Yumuşatıcı bir Özelliğe Sahip Olması İçin Gerekli Yardımcı Malzemeler:


1)Zeytinyağı,


2)Limon suyu,


3)Menekşe yağı,





 EVDE SIVI SABUN NASIL HAZIRLANIR?


100-150 gr.kadar(ağırlık tahminidir,resimdeki sabun yeterli)zeytinyağlı doğal sabunu 1 litre kaynar su içine bırakın ,


bir gün sonra sabunu bıçakla bir kaç parçaya bölüp suyu ile beraber blendıra atın(sabunu rendeleyebildiğiniz kadar rendeleyip sonra suda bekletirseniz çok daha kolay eritirsiniz),


1 su bardağı daha su ekleyin,


2'şer tatlı kaşığı kadar,


zeytinyağı,limon suyu ve

1 tatlı kaşığı menekşe yağını da sabunlu suya ilave edin,


blendırı çalıştırılıp sabun iyice parçalanıp eriyinceye kadar çekin,


kıvamına bakın,


evde heleal sivi sabun ve sampuan yapimi 3
evde heleal sivi sabun ve sampuan yapimi 4kıvamı koyu ayran kıvamında veya şöyle söyliyeyim hazır sıvı sabunların kıvamında olmalı,

beklediğinde de kıvamında koyulaşma olacaktır,olmayabilirde, bu sabunun yapısı,hazırlanırken kullanılan zeytinyağından kaynaklanabilir.(Bir sonraki hazırladığım sabun daha koyu renkli idi,renk önemli değil önemli olan sabununuzun güvenilir olması)


daha koyu kıvamda ise bir miktar daha su ilave edip yeniden blendırı çalıştırın,


hazırladığınız sıvı sabunu,varsa içinde kalan pütürlerden arındırmak için önce tel bir süzgeçten geçirin,sonra pompalı sıvı sabun şişesine yerleştirin,

kalanı bir şişeye yerleştirip,pompalı şişedeki sabununuz bittikçe doldurup kullanın.

Menekşe yağı yerine diğer uygun(cildi besleyici,yumuşatıcı özelliğe sahip,mesela gül yağı,kayısı yağı vb.) aromatik yağlardan da kullanabilirsiniz.


Süzgeçte kalan sabun taneciklerini de bir kaba bir miktar su ile beraber yerleştirin ve çalkalayın,

çamaşır makinanızın ön yıkamasında kullanın.

Sıvı sabununuz çoğu zaman,bekledikçe şeffaf ve daha koyu renkli bir hal alıyor,sabunun şeffaflaşması yalnızca el yapımı doğal zeytinyağlı sabunla hazırladığınız sıvı sabunda,bazen de şampuanda oluyor.Elinize sıkınca bu şeffaflığı daha iyi farkediyorsunuz.Sıvı sabununuzu kullanmadan önce ellerinizi ıslatın,sonra 1-2 defa elinize sabundan sıkıp ellerinizi iyice ovup sabunlayın,ellerinizi sabunlarken de az miktarda elinize su alın,ovma işlemi devam ettikçe,köpürme de artacaktır,sonra ellerinizi durulayın,bu şekilde sabunun mikrop öldürücü etkisini de sağlamış oluyorsunuz.



evde heleal sivi sabun ve sampuan yapimi 5
 Yıkayıp durulama işlemi bitip ellerinizi kurulayınca,ellerinizdeki yumuşaklığı hissedeceksiniz Allah'ın izni ile...


EVDE DOĞAL ŞAMPUAN HAZIRLAMAK İÇİN:


Şampuan için de aynı miktar su ve sabun kullanın,

 limon suyu kullanmayın,


sıvı sabunda kullandığınız miktarda 


çam terebentin yağı,

menekşe yağı

1 tatlı kaşığı zeytinyağı  kullanın,


kıvamı da sıvı sabunla aynı kıvamda olsun.


Son resimde doğal,katkısız,zararsız

ev yapımı şampuanımızın ilk yapılmış,üzeri köpüklü resmi olsun.


NOT:Blendırınız yoksa,sabunun tamamını rendeleyip üzerine kaynar su ilave edip eritin,sabunlu su soğuyunca,diğer malzemeleri de ilave edip elektrikli mikserle iyice çırpın.Bu işlemi gayet derin bir kapta yapın ki köpürünce sabununuz taşmasın.

Hepinize,hayırlı,sağlıklı,haram ve zararlılardan uzak huzurlu,mutlu günler diliyorum.

Zeytinyağlı sabun nasıl yapılır?merak ediyorsanız,konu ile ilgili ayrıntılı bilgilerin bulunduğu BURADAKİ yazıyı okuyabilirsiniz.











Ziyaret edilmesi gereken guzel makale : Zeytinyağlı sıvı sabun dökme

No comments:

Post a Comment