Bu hafta sonu çocukları sinemaya götürdük. Cinemaximum Antares'te "Karlar Ülkesi" adlı sinema filmini izledik. Ada ve Eylül ile birlikte, Mehtap Teyzemizi de unutmayalım...
İlk defa 3 boyutlu film izlediler.
(Gözlükle 3D film izlemek gözlerini yorar mı, endişesi ile 3D filmlere götürmüyorduk.)
Gözlükleri ilk taktıklarında yaşadıkları panik ve heyecanı anlatamam.
Gözlükleri hemen çıkarttılar.
Sonra geri taktılar.
Onlar için farklı bir tecrübe oldu ve çok hoşlarına gitti.
Bir ara havada kar tanesi yakalamaya çalışıyorlardı.
Çok komiklerdi.
Filmi de çok beğendik...
İzlememiş olanlar için bunu da anlatmıyorum...
Biz çok eğlendik size de tavsiye ederim.
Bizimkilerin tipik halleri...
Bizim ekip; Eylül, Ada, Kuzey ve Furkan...
Yerim ben sizi...
Film sonrası yaptıkları eleştiriler ve sordukları sorulardan bahsetmeyeceğim.
Hele yaptığımız "dondurma kaçamağını" kimse duymasın...
Ben en iyisi tarife geçeyim.
Sevgiyle kalın...
Malzemeler
Kek için;
4 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3-4 kahve fincanı un (yavaş yavaş ekleyeceğiz)
1 kahve fincanı su
1 kahve fincanı sıvıyağ
4 yemek kaşığı kakao
1 Paket kabartma tozu
Kreması
2 paket kremşanti
1,5 su bardağı süt
içine muz, kivi, damla çikolata, hindistancevizi
Hazırlanışı
Kek için yumurta ve şekerden başlanarak bütün malzemeler karıştırılarak çok koyu olmayan bir kek hamuru hazırlanır. Geniş bir tepsiyi (Benim kullandığım tepsi 40x27 cm ebadındaydı. Bir daha ki sefere azıcık daha büyük olan fırın tepsisinde denemeyi planlıyorum-ama bu ölçü de iyi...) margarinle yağlayalım ve kek hamurunu tepsiye dökelim.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirelim.
Bu arada iç malzemesini hazırlayalım. 2 paket sade kremşantiyi 1,5 su bardağı soğuk süt ile çırparak kremşantimizi hazırlayalım. İçerisine evde ne varsa muz, kivi, damla çikolata, hindistancevizi konulabilir. Kullanıncaya kadar buzdolabında muhafaza edelim ki iyice katılaşsın.
Pişen kekimiz soğuyunca istediğiniz boyutta bir bardakla ile yuvarlaklar kesiyoruz. Ben özellikle biraz büyük yaptım. Daha küçük bir bardak kullanabilirsiniz. Daha küçük ve sayı olarak daha çok köstebek pastanız olur.
Yuvarlak parçalar çıkartıldıktan sonra tepside kalan kenar parçalar rondodan geçirilerek inceltilir.
Fotoğraftaki bibi yuvarlak kek parçalarının üzerine 1 yemek kaşığı kremadan konulur ve rondadan geçirilen kek parçaları ile üstü kaplanarak şekli düzeltilir.
İşte muhteşem köstebek pastalarımız...
Afiyet olsun...
İnanmayacaksınız ama ben bu pastaları yılbaşı için yapmıştım.
Ancak fırsat oldu...
Beklemede olan diğer tariflerimizi de en yakın zamanda paylaşmaya çalışacağım.
No comments:
Post a Comment